Четвер , 19 Вересень 2024
Home Вища Національний університет імені Тараса Шевченка
Вища

Національний університет імені Тараса Шевченка

Національний університет імені Тараса Шевченка – державний заклад вищої освіти України, розташований у місті Києві.

На фасаді Головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка розміщені пам’ятні знаки викладачам та студентам університету, меморіальну дошку Тарасові Шевченку та меморіальну дошку Штабу винищувального батальйону. Фасад гуманітарного корпусу прикрашений меморіальною дошкою Миколі Пирогову.

Головний корпус університету, також відомий як Червоний корпус, був зведений з 1837 по 1842 рік за проектом архітектора Вікентія Беретті. Будівля має форми класицизму і складається з великого замкненого корпусу з внутрішнім двором, а довжина його фасаду сягає 145,68 метрів.

Національний університет імені Тараса Шевченка

Історія

Київський національний університет імені Тараса Шевченка – це провідний вищий навчальний заклад України, заснований на базі Імператорського Університету Св. Володимира, який у свою чергу був створений у 1833 році на основі перенесеного до Києва польського Кременецького ліцею

Урочисте відкриття університету відбулося 15 липня 1834 року, у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Структура університету

Університет готує студентів на різних освітньо-кваліфікаційних рівнях, таких як «Молодший спеціаліст»«Бакалавр»«Спеціаліст» та «Магістр», а також аспірантів та докторантів. Кількість студентів, які здобувають освіту в університеті, становить 26 тисяч осіб. Університет також підготовляє кваліфікованих спеціалістів на рівні аспірантури та докторантури. На даний момент 1645 аспірантів та 125 докторантів навчаються в університеті.

У навчальному процесі задіяно 198 кафедр, близько 80% науково-педагогічних працівників мають вищу наукову ступінь, а саме доктора наук або кандидата наук. Понад 50% викладачів мають вчене звання професора чи доцента.

Університет складається з 13 факультетів (географічного, економічного, історичного, кібернетики, механіко-математичного, соціології, радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем, психології, фізичного, філософського, хімічного, юридичного та факультету інформаційних технологій), 8 навчальних інститутів (військового, високих технологій, геології, журналістики, міжнародних відносин, післядипломної освіти, філології та управління державної охорони), 1 навчально-науковий центр (ННЦ «Інститут біології»), 2 коледжі (геологорозвідувальних технологій та оптико-механічний) та Український фізико-математичний ліцей.

Національний університет імені Тараса Шевченка вночі

Факультети

Географічний факультет
Економічний факультет
Історичний факультет
Механіко-математичний факультет
Факультет інформаційних технологій
Факультет комп’ютерних наук та кібернетики
Факультет психології
Факультет радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем
Факультет соціології
Фізичний факультет
Філософський факультет
Хімічний факультет

Leave a comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Articles

Безкоштовне навчання на медичних спеціальностях

Безкоштовне навчання вступників на медичних спеціальностях оплачуватиметься державою, а після здобуття освіти...

Уряд відновив надання грантів для підтримки наукових досліджень

Кабінет Міністрів, на своєму останньому засіданні, одноголосно схвалив проект Указу Президента України...

Національний університет «Києво-Могилянська академія»

Національний університет «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА; у простій мові — Могилянка) це заклад вищої освіти в Україні. Заснований 1632 року. Розміщується в корпусах...

Одеський національний університет імені І. І. Мечникова

Одеський національний університет імені І. І. Мечникова – перший вищий навчальний заклад...