Середа , 18 Вересень 2024
Home Вища Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна
Вища

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна є одним з найкращих закладів вищої освіти України з багатолітньою історією, всесвітньовідомими науковими школами та визначними науковцями. Зокрема, це єдиний університет в Україні, серед вихованців якого 3 Нобелівські лауреати. Каразінський входить до трійки найкращих українських університетів згідно з рейтингом QS, а 14 факультетів університету — серед 100 найкращих в Україні відповідно до рейтингу Forbes Україна.

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Про університет

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна — єдиний український заклад вищої освіти, який потрапив у рейтинг університетів з найвищим відсотком іноземних студентів 2023 року агентства Times Higher Education. Університет посів 316 місце серед європейських університетів і 3 — серед українських ЗВО у рейтингу QS World University Rankings: Europe 2024. За результатами рейтингу QS World University Rankings 2024 Каразінський університет посів позицію 691–700 у глобальному масштабі. Крім того, університет зберігає першість серед українських ЗВО за співвідношенням викладачів та студентів, а також за кількістю іноземних викладачів. За результатами більшості випусків рейтингу останнього десятиріччя саме Каразінський університет залишається найкращим українським ЗВО.

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна — це класична освіта в поєднанні з інноваційними методами навчання, і кожен наш студент обов’язково стає частиною багатовікових університетських традицій.

Студенти університету мають можливість брати участь у міжнародних програмах студентського обміну та поїхати на навчання в країни ЄС, програмах подвійних дипломів із провідними університетами ЄС у Франції, Польщі, Італії, Німеччині та Словаччині тощо. Маємо 64 європейські університети-партнери, де проходять стажування наші студенти.

Університет співпрацює з провідними роботодавцями, зокрема студенти можуть стажуватися в українських і міжнародних компаніях. Відкрито філіал університету у Мюнхені, а також бази практики у Києві та Івано-Франківську. Ми не просто пропонуємо якісну освіту, у стінах нашого університету ви зможете зануритися у демократичну атмосферу наукового та культурного запалу.

Попри всі складнощі в університеті не зупинялися наукові дослідження. У підсумку за рік війни науковці університету опублікували понад 3 000 наукових статей, з яких 933 — у виданнях, які індексуються Scopus та Web of Science. Завдяки міжнародній підтримці університет отримав сучасне обладнання — ноутбуки, мікроскопи, оцифровувачі для книг, що дозволяє і далі продовжувати наукові пошуки. У Каразінському проводять наукові конференції, зокрема і ювілейні, й визначні, хоча і в адаптованих умовах — з укриття в безпечних умовах та онлайн, проходять олімпіади та конкурси в дистанційному форматі.

Факультети

Національний університет імені В. Н. Каразіна нараховує 23 факультети та інститути: біологічний; фізико-технічний; радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем; фізичний; комп’ютерних наук; філософський; математики й інформатики; географії, геології, рекреації та туризму; екологічний; економічний; іноземних мов; історичний; філологічний; медичний; хімічний; соціологічний; психології; юридичний; фізико-енергетичний; міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу.

Leave a comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Articles

Безкоштовне навчання на медичних спеціальностях

Безкоштовне навчання вступників на медичних спеціальностях оплачуватиметься державою, а після здобуття освіти...

Уряд відновив надання грантів для підтримки наукових досліджень

Кабінет Міністрів, на своєму останньому засіданні, одноголосно схвалив проект Указу Президента України...

Національний університет «Києво-Могилянська академія»

Національний університет «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА; у простій мові — Могилянка) це заклад вищої освіти в Україні. Заснований 1632 року. Розміщується в корпусах...

Одеський національний університет імені І. І. Мечникова

Одеський національний університет імені І. І. Мечникова – перший вищий навчальний заклад...